2009 m. rugpjūčio 23 d., sekmadienis

Kaip mes Kopūstėlių raketų bazės ieškojom

Turėdami šeštadienį reikalų netoli Kopūstėlių, nusprendėme paieškoti raketų bazėje paslėpto lobio.

Paskaitę prieš tai ten buvusio ir nieko neradusio Nerijaus komentarą, rasti labai nesitikėjome

June 27 by Nerijus (494 found)

Na su situo cachu sugaisom dvi valandas ar daugiau, bet vistiek net nekvepejo radimu. Pirmiausia pagal Garmina pasukom kazkokiu keliuku, nuvaziavom i javu laukus, kol baigiasi kelias, tada atgal i pagrindini kelia kokius 8km ir renkames kita. Tada nuvaziavom koordinatem, kazkur vidury lauku, pradejo kaimieciai ziureti itartinai, Dovile siule dar paieskoti krumuose bazes, bet nusprendziau, kad ten net nekvepia jokia karine baze. Tada nuvaziavom pasiklausti pas tu kaimieciu kur ta baze, pirmas klausimas "Kam to reikia?".



Pasakiau, kad istorijos studentas esu, ir rasau tiriamaji darba :D Na tada pabande aiskinti kur rasti ta baze, kitas antrino, kad yra dar viena karine baze, nu sakau uzteks ir tos vienos mums siam kartui.


Tai vaziavom pagal ju nupasakota kelia, ieskojau krumuose aplink, bet nesekmingai, tada prisiminiau, kad kazkur koordinates buvo tikslintos, o dar ir Kibiras per meeta pasakojo, kad koordinates pakankamai netikslios cia, tai nusprendem pasitikrinti per interneta, agha, gera mintis, bet.. rysio nera :D Tada vaziuodami keliu gaudem rysi, tarpais buvo viena padala, tai vel dingdavo, as vaziavau, o Dovile gaude rysi, siaip ne taip pasiseke pagauti, visgi koordinates nebuvo teisingos. Veliau forume apie sia problema detaliau parasysiu.

Na pasieme naujausias koordinates atvaziaviavom nuo "Cliff treasure" misko zvyrkeliu, tada kokius 400 metru nuejom iki bazes. Galutine vieta parode salia bazes, net nebuvo arti kazko, kur galima ilisti ir reiketu zibintuvelio, apieskojom gal 40 metru spinduliu, nieko.. O dar spygliuotu vielu metese aplink, tai atributa "recommended at night" tikrai nuimciau :D

Na bent zemuogiu daug aplink, tai pavalge ju, grisdami atgal apziurejom siek tiek baze, radau keleta pozeminiu sleptuviu, kurios speju buvo padarytos kareiviams sleptis, tai patikrinau ten, kaip galima lobio vieta, bet nieko.. :( Na siek tiek liudna, kad net nebuvom arti lobio radimo ir kazkaip keista kaip ignasukm galejo rasti FTF, kai koordinates tokios netikslios, na gal zinojo kur ta baze, ir gerai isnagrinejo ;) Nu anyway, idomiai apziurejom baze, man asmeniskai labai patinka tokie objektai, bet manau ir patikslintos koordinates yra blogos.. ;)

Taigi, nežiūrėdami į tokius komentarus traukiame link bazės. Kelią pasirenkame iš Ukmergės Pašilės rajono. Važiuodami tiesiai, tiesiai ir beveik tiesiai net pamatome po medžiais ar krūmais, jau nepamenu, pasislėpusią medinę lentą-rodyklę „Kopūstėlių raketų bazė“ (ar kaižkaip panašiai). Pasijuokėmė, kad nespėjom sureaguot ir sustot, kad nufotografuot tą rodyklę, bet manau koks nors užkietėjas geocacheris-dviratininkas jos tikrai nepraleis.

Taigi, skirtingai nuo Nerijaus, blūdyti kažkur nereikėjo. Davažiavome visiškai be problemų, sukame link ten kur rodo koordinatės ir, kai iki lobio rodė apie 30 metrų, sustojome. O rodyklė rodė kažkur kairėn į mišką.

Nors Nerijus nuogastavo, kad nieko panašaus nerado, visgi dėl visa ko traukiame visa šeimyna tikrinti. Šalia kalnelis, apeiname ji aplinkui - nieko panašaus. Einame pg koordinatės, brendame per krūmynus.. Jos atveda iki miškelio vidurio. Nieko panašaus kaip autoriaus nuotraukoj nebuvo. Palendam toliau, randam tą patį, ką ir Nerijus.




Netvarka. Dideliu spinduliu apeinam miškelį - nieko panašaus net į ką list galima. Grįžtame prie mašinos ir nusprendžiame paeiti toliau, nes matosi kažkokie griūvėsiai. Gal ten?

Prieiname prie pastato. Užrašas ant griūvėsių nieko gero nežada. Pasidairome viduj. Nieko net panašaus į galimą lobį nėra. Žibintuvėlio čia lyg irgi nereiktų. Lobio aprašyme esančioj nuotraukoj pastatas irgi ne mūrinis, o lyg ir blokinis.

Vien tik nesąmonės aplink voliojas...








Vėl grįžtam prie mašinos. Tada nusprendžiame patikrinti kairę pusę nuo mašinos. Vietovė nelabai patraukli. Kadangi nuotraukos autoriaus matos kažkoks kalnelis lyg, čia irgi kažko yra, įlendame visgi ieškoti to įėjimo. Deja, nieko. Bet, kaip ir Nerijus, ant žemės aptinkame daug primėtytos spygliuotos vielos, vos nesusižeidžiame. gerai, kad viskas gerai baigias. ten ne tik ant jos užlipt buvo galima, bet ir pasismaugt/pasikart vienoj vietoj. Eh, nors nelabai tikįjomės lobį rasti, tačiau viltis buvo, o dabar ji užgęso...
Grįžtame prie mašinos, keikdamiesi sakome "gana", varom iš čia. Nerijus buvo 100 proc teisus. Su koordinatėm čia garantuotai blogai.
Paburbėję, kad FTF užrašytas, o surast, iš tikro neįmanoma, nusprendžiame, kad reiktų apvažiuoti teritoriją ieškant kažkokio kalno ir pastato iš blokų, kaip nuotraukoje.






Po 10 važinėjimo minučių, pakeliui atgal - dėmesį pritraukia kalnelis. Numetę mašiną ir praėję pro pirmuosius krūmokšnius, abejonių nelieka - tai tas pats objektas, kuris matosi nuotraukoje!

Išsitraukiame greitai savo Garminą... na, ką gi. Iki lobio rodo ne daugiau, nei mažiau - 204 metrus. Taigi, tik tas, kas dalyvavo lobio slėpime galėjo surasti jį (tikriausiai nenaudojant gps, nes kitaip rašytų įspūdžius, kaip tai darė Nerijus ir aš).


Įlendame į vidų, pasidairome ir už poros minučių lobis kibirėlyje mūsų rankose. Patenkinti ir nustebę didžiule paklaida keliaujame ieškoti kitų lobių.


O norintiems FTF'ų Ukmergėje paslepiame lobiuką. Tik reiks prisiruošt jį aprašyt :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą