2009 m. rugpjūčio 17 d., pirmadienis

Summertrip’09 - 5 dalis

Kitą rytą keliaujame į Prahos Zoo.

Prieš įeidami į jį bandome surasti priėjimą prie Gekoni cache / Gekkos' cache . Šitą Mysteriuką bandžiau spręsti dar prieš metus, kai buvom Prahoje. Deja tada nepavyko. O dabar valio. Ir išsprendžiau ir suradom.

Prahos Zoologijos sodas tikrai vertas dėmesio. Jame gausu ne tik įvairiausių gyvūnų, paukščių ir kitokių gyvių, bet taip pat nemažai ir lobių. Ir tą ir aną pamatyti verta.


Tikrai šio Zoo nesulyginsiu su Kauno, kuris toks apgailėtinas, ne tik pagal gyvūnų kiekį, bet jų gyvenimo sąlygas. Tam, kad apeiti ir apžiūrėti Prahos Zoo reikia visos dienos. Geros gyvūnų laikymo sąlygos, na yra į ką pažiūrėti. Lobius ten jau buvome aprinkę praėjusiais metais, tačiau šis bei tas naujo dar buvo.


Sustojame prie žirafų, nes bandome rasti Zvirata v ZOO: Zirafa / ZOO animals: Giraffe.


Ieškome, ieškome, ieškome. Nu nesimato. Tada prie mūsų prieina geocacheriai, pašnekam paieškom, jie nueina. Mes pasisukiojam. Dar vieni ateina geocacheriai. netoliese girdisi turistų lietuvių balsai. Kol mes ten sukiojamės ateina dar vieni geocacheriai :) Ir visa tai gal per kokių 20 minučių. Prie tų paskutinių prieinam. Vaikinas turi šviežesnius logus, tap kurių DNFą įrašęs labai patyręs čekų geocacheris. Na, tai patvirtina mūsų spėliojimus, kad lobis iš tiesų dingęs. Bet buvo smagus tebėti žirafas, lakstančias dideliame plote, ko nepalyginsiu su vargše Kaune gyvenančia žirafa.

SOKOBAN cache įsiminė ne tik savo sprendimo trukme, bet ir paėmimo sunkumu. Neradom normalaus priėjimo, teko eiti tiesiai, stačiai labai, per kažkokią tvorą lipti. Kažkokia bjaurybė. Tikriausiai bjauriausias kešukas Prahos :) Na, tikriausiai dėl to, kad neradom kaip nueiti normaliau :)

Dar vienas Prahos lobiukas leidžia pasigrožėti puikia miesto Panorama. Už tai tikrai verta buvo susimokėti.

Po linksmybių Prahoje atėjo laikas keliauti toliau.

Pakeliui prigriebiame



Ir dar kažką tokio:

Taip pat, nor sir buvo laabai karšta, sustojame pasivaikščioti po Veltrusky park, kuriame yra ne vienas paslėptas lobis. Pasigrožėkit:







Pamanėme, gal neblogai būtų apsižvalgyti Berline. Padarėme didelę klaidą, kad nerezervavome viešbučio iš anksto. Pamanėm, gal nedavažiuosim iki Berlino. Gal rasim kokį pakeliui viešbutuką, ar motelį. bent jau Kitose šalyse pakeliui jų visada būna. Deja, nieko panašaus niekur nematėm :)

Vokietija pasitiko neitin svetingai. Tik įvažiavus įstrigome kamštyje. Kelio remontas. Viena juosta, judėjimas ja reguliuojama šviesoforų. Šviesoforai išsijungia. Iš ano galo mašinos važiuoja be perstojo (a iš kur gi jų tiek?..) Stovim gal 15 minučių. Lyg kažkokia prošvaistė. Mašinos prieš mus puola važiuot, mes iš paskos. Sustojame idury tos vienos juostos. Priešais eilė mašinų, už mūsų eilė. Nieks nenori ir negali pajudėt atgal. Sėdim laukiam, kas bus. Po kurio laiko vokiečiams truksta kantrybe. Keliese iššoka iš mašinų ir pradeda išrinkinėti kelio užtvarus, nuvažiuoja ant remontuojamos dalies ir aplenkia užsikimšusią dalį. Mes aišku iš paskos. Tokliau važiuodami jau matėm jų pareigųnų mašiną artėjančią. Kaip čia pas vokiečius tokia netvarka pasidarė, nežinau.

O vėliau, dar neišvažiavus iš kalnų teritorijos, prasideda audra. Siprus vėjas, nešantis tiesiog vandens sankaupas. Ir išpilantis tą vandenį lyg kibirais. Įspūdingai.

Pirmo kešuko taip ir nerandame Vokietijoje. Nelabai daug muglių, tad esame stebimi, pasimakalojam, bet prie koordinaičų nieko panašaus nerandame. Gal netikslu, nes kitą lobį pakankamai toli nuo vietos randame.

Dar pakeliui į Berlyną sustojame prie Wer knackt die Nuss? Pavadinimas lobio intriguojantis. Slėptuvė irgi. Nelabai ilgai ieškodama didelėje ir tankioje eglutėje surandu:

Berline vidrnakty suradus porą lobių, tarp kurių Bye Bye Berlin! atsisveikiname su miestu, nes mokėti po 70 eurų už naktį mum per brangų. Dar porą valandų paminus iki Lenkijos sienos randame padorią nakvynę motelyje (su nemokamu internetu, be puryčių) už 90 zl.

Griūname miegot. Kitą dieną laukė ilgas kelias namo... Pernakvojame dar pakėliui motelyje, kad būtų laiko pasidairyt kiek po Lazdijus ir po to jau tikrai namo..

Iš viso per savaitę kelionės radom 120 lobių ir nerealų kiekį įspūdžių.

Nežinau kaip Jūs, bet jau vėl noriu atgal į Prahą. Kuo šis miestas traukia žmones? Nežinau, bet tai nesvarbu. Važiuosiu ten, jei tik tai galėsiu vėl...

P A B A I G A :)

1 komentaras: