2009 m. rugpjūčio 16 d., sekmadienis

Summertrip’09 - 4 dalis arba Praha tikrai maža

Taigi, pagaliau prisiruošiau aprašyti mūsų prieš kelias savaitės vykusios kelionės į Prahą tęsinį.



Typograficka užduotis buvo pigiau grybo. Ieškodami slėptuvės vietos kiek suabejojoje. Nejaugi privačioje teritorijoje. Abejonės greitai išsisklaidė ir lobis buvo mūsų rankose. Slėptuvė ir "pergamentas" patiko.


Tądien pribrendo reikalas paimti trečiąjį lobį, skirtą Antrajam pasauliniam karui, o būtent WW2 Aircraft. Tuo labiau, kad ruošėmės važiuoti į Zoologijos sodą, tad buvo pakeliui. Išlipę iš metro traukiame link lobio vietos. Koordinatės nuveda mus iki tilto. Tiksliau esame po tiltu. Užuominoje parašyta, kad reikia su savimi turėti pincetą. ką gi, turime net du. Vieną mažą plastmasinį, kitą galingesnį metalinį (čia ačiū mano mamai už gerą dovaną :). Ieškome, kur tai galėtų būti. Matome dvi elektros skydines. Matosi, kad jas bandyta atidaryti, kaip tik atidarymui reik pinceto ar atsuktuvo kažkokio. Šiaip kvaila vieta slėpimui, bet pasidarome, kai už nugaros išgirstame atsiprašymą rusų kalba. Truputį išsigandame. Visgi krapštomes kiek nelabai tinkamoje vietoje.



Atsigręžiame ir pamatome merginą. "Где здесь зоопарк?" - Kur čia Zoologijos sodas? - klausia ji.. Vaje... Nusijuokiame mintyse ir paaiškiname, kad iki jo pėsčiomis iš čia nelabai nueisi, nes vien autobusas važiuoja gal 15-20 minučių.

Merginai nutolus, apsidairome ir pamatome tilto "kojoje" kažką kiek įtartino. Po minutės, pasinaudojus pincetu, lobis mūsų rankose.

O slėptuvė atrodė štai taip:


Iš tolo vaizdelis buvo toks :) Man patiko.

Taigi, kas toliau? O toliau atmintyje įstrigo Stargate cache #1. Ne, ne sprendimas, bet suradimas :) Atvykę į vietą, esančią šalia planetariumo (na, kas logiška, atsižvelgiant į lobio tematiką) pamatome vėliavos stiebą. Aplinkui sukinėjas pagrinde mamos su vaikais. Laukiame kol pasišalina, čiupinėjame po tuo ratu, nieko neužčiopiame.

Bandome ieškoti kiek toliau visokiose logiškose vietose. Užtrunkame ilgai, nieko nerandame. Kiek nesmagu. Tai būtų pirmasis nerastas Mystery kešukas. Tuo labiau būtų apmaudu, kad daug žmonių jį randa. Negi esame tokie akli. Mugliai ateina ir išeina. Pėdas baisingai skauda, nes trinamės nuo ryto iki vakaro ant kojų. Prisėdam pailsim. Nueinam pažiūrėt ir įvertinti aplinką kiek iš toliau. Kur gi jis gali būti paslėptas?

!
!!

Nejaugi jis ten?

Yra!!! :)

Taigi, kitas įdomus kešukas - Akademie vytvarnych umeni/Academy of Fine Arts . Spręsti nieko nereikia, tiesiog reikia rasti lobį, o besiloginant prikabinti savo vaikystės jaunystės meno kūrinį.

Ateiname prie kampo. Aukšta tvora. Kur čia galima paslėpti Small dydžio kešuką. Ir taip, ir anaip žiūrim, nekaip nedaeina. Negi per tvorą lipt? Nesąmonė. Prisėdam ant tvoros betoninio pagrindo pailsėt. Kol sėdim, atbėga mergiotė, nusimauna kuprinę, permeta per tvorą, perlipa ir nulekia kažkur. Sėdim apakę. Mirkt, mirkt. Nu nieko sau. Pasidairom tada į kairę ir į dešinę sedėdami ir suima juokas. Kešukas kaba prikabintas prie tvoros metalinio strypo ant virvelės. Kaip mes tos virvelės nematėme, net juokas suėmė. Užsiloginame, sprendžiame kur toliau keliauti. Netikėtai mus užkalbina kažkoks vyriokas. Klausia, "Ar žinote hintą?" Mes susižvalgėme ir sakome, ačiū, jau radome. Na, pasirodo - sutikome cache ownerį jandys007 :) Jėga. Nedažnai taip pavyksta :)

Tam, kad užregistruoti lobį, prikabinu savo "meno kūrinį", sukurtą vieno neoficialaus geocaching meetuko metu :)

Gal kas save čia ir atpažins :)

Shopping Cache visai nesudėtingas. Pasigrožime gražiais vaizdeliais.

Taip, ten tolumoje matosi Petrinas, taigi ten ir keliaujame. Juk mūsų laukia Petrinska Wherigovka. Šitas parkas - didžiulis kalnų parkas, kur galėtum praleisti visą mielą dieną.

Atlikinėdami užduotis funikulierium (ar kaip jis ten vadinas) pakylame į parko viršų. Čia pat iškrapštome Stefanikova hvezdarna ir ką sau galvojate? Kol loginamės, pamatome mūsų jau pažįstamus čekų geocacherius kyklop. Joo, Praha tikrai maža. Kai per dvi dienas susitinki trečią kartą :) Pasirodo jie irgi atlikinėja Wherigo užduotį ir yra tame pačiame etape. Ką gi, keliaujame toliau kartu.

Kai iki kito etapo lieka 50 metrų, suprantame, kad nors tai atrodo mažai, bet neįveikiama. Kelias remontuojamas, aptvertas ir nedaeisi. Tenka vingiuotais takais keliauti į parko apačią ir po to vėl kilti stačiu šlaitu viršun jau iš kitos tikslo pusės. Tie kalnų parkai mane tiesiog žudo :) Šitas wherigo labai ilgas, vaikštome, vaikštome, kol galų gale pasiekiame kelionės tikslą. Užduotis baigta, lobis rastas puiku. Ką gi, pasiaiškiname, kad mūsų kolegos turi nerastų lobių šiame parke, kurie ir mūsų nerasti. Einame medžioti toliau.

Tarp medžiojamų lobių yra Letohradek Kinskych/Kinsky Summerhouse - Musaion. Užduotis atrodytų nesudėtinga, bet užstringame ilgam. Keturios akių poros ieško gal kokį pusvalandį. Koordinatės rodo į tvoros kraštą. Jos pagrindas apaugęs vijokliniasi augalais. Parašyta, kad po vijokliais turi būti. krapštom, krapštom, čiupinėjam, ieškom. Nu nėra. Keista, kad daug žmonių randa, ir tie augalai nenuplėšti iki galo. Na, mes jau aptvarkėm :] Eilinį kartą bandėm eit ir rašyt DNFą, ir vėl ieškojom. Pradėjo temti. Mes ieškom ir ieškom. Na ką, laikas jau tikrai eit, kiek gi galimą. na bet nu dar patį paskutiniausią kartą bandau patikrinti. Šį kartą delnais maigaus ant žemės esnačius vijoklius. Ranka už kažko užkliūna - akmuo. Keista, dar jo nebuvau užčiuopus prie štai. Bandau ištraukt iš vijoklių, kažkas pradeda byrėti.... Suradau :] Jėga :]


Aha, tai buvo akmens imitacija, kuri tiesiog gulėjo tuose vijokliuose :)

Jaunimas įsiamžina netoli radimo vietos

Kadangi jau buvo tamsu, nusprendžiame visi kartu padaryti naktinį multiką Nocni toulani Kinskou / Night wandering. Pirmas etapas lyg nesunkus, tačiau priėję antrąjį, sutrinkame, nes neaišku kokias ten tas skyles skaičiuot. Ir taip ir anaip bandėm, kažkaip keistai gaunas. Nuspėjom trečio ir pan. etapus, ten lyg suskaičiavom (vėl reikėjo į tuos bjaurius kalnus lipt), nuspėjom kur gali būt lobis - prie netoliese esančio tvenkinio vieta kaip tik atitiko užuominą.

Puolėm ieškoti pamatsėn. Sunku, tamsu, nieko nerandam. Tada nutinka netikėtas dalykas. Čekas paslysta ant slidžių akmenų ir pusiau įkrenta į tą tvenkinį. Laimėn, jam pavyksta išsikapstyt. Persigandęs ir visas šlapias išlipa ant tako. Bandom pajuokaut, kad štai kodėl šis lobis naktinis. nieks nemato, kai sušlampi. Deja, mūsų pastangos rast tą lobį buvo bergždžios. Gal blogai pirmam etape kažką įvertinom? Visgi nepatinka, kad aprašymas netikslus. Pvz. Suskaičiuot kvadratinius langus reikia ar tik toj pusej kur matai, ar aplink namelį, ir apskritai, kas yra tas kvadratukas, ar visas langas ar dar kas.

Na, vienu žodžiu, paieškas baigiame gerokai po vidurnakčio čekų laiku, atsisveikiname su naujaisiais draugais jau visam laikui ir skubame į paskutinį tramvajų (ne naktinį dar), vežantį viešbutyn.

Kažkelintosios dalies pabaiga

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą